Ga naar hoofdinhoud

Activiteiten Costa Blanca

Wandelen

Wandelen is in Calpe en omgeving een goede vrijetijdsbesteding. Er zijn namelijk verschillende routes te bewandelen en je kunt genieten van de rijke natuur met gebergten, zoals Peñon d’Ifach en de Paseo Ecológico. Er zijn in de gemeente Calpe talrijke gedocumenteerde en goed bewegwijzerde routes te vinden.

Wandelroutes

Peñon d’Ifach

De berg Ifach is voor iedereen toegankelijk. In circa 1 uur tijd kan je de top van de Ifach bereiken. Het eerste deel van de wandeltocht gaat over een mooi aangelegd pad en geeft op verschillende punten al een prachtig zicht op onder andere de haven en het zoutmeer van Calpe met de bekende flamingo’s.

Paseo Ecológico

De ´paseo ecológico´ is een wandelroute die langs de kustlijn van Calpe loopt richting Benissa. Het is een prachtig aangelegd pad, welke het hele jaar toegankelijk is. In de warmere maanden is het ook goed te doen omdat de vele bosschages en bomen een schaduw en dus verkoeling geven.

Fietsen

De Costa Blanca wordt vanwege het klimaat en de vele heuvels en bergen vaak gebruikt als trainingsgebied door diverse wielrenploegen en mountainbikers. Natuurlijk vinden de sportieve en recreatieve vakantiegangers ook hier een ideaal gebied voor tochten en trainingen. U kunt terecht bij diverse fietsverhuurbedrijven.

Paardrijden

Voor de paardenliefhebbers is het ontdekken van de Costa Blanca per paard een prachtige activiteit. Op 20 minuten rijden van ons appartement vindt u een manege in Benissa. Zij hebben gekwalificeerde instructeurs en bieden lessen aan voor alle niveau’s. Ook bieden zij ritten en wandelingen aan naar de Peña de Olta, Lleus gebied, Lliber, Jalon, Gata, Parcent etc.. waar u kunt genieten van het prachtige landschap.

Activiteiten Costa Blanca

Golf

De omgeving leent zich ook uitstekend voor een fijne golfvakantie, want in de directe omgeving bevinden zich goed verzorgde golfbanen voorzien van alle faciliteiten.

Watersporten

In Calpe bevindt zich in zee een Kitesurfing zone waar ook wedstrijden gehouden worden. Er word ook veel gedoken en gesnorkeld in Calpe. Er zijn op diversen plekken langs de Costa Blanca locaties waar je voor dit alles spullen kunt huren en lessen kunt volgen.

Markten

De Costa Blanca is goed bedeeld met verschillende markten. De markten zijn op onderstaande dagen.

Maandag in Denia en La Nucía
Dinsdag in Altea en Jalón
Woensdag in Benidorm, Teulada en Benitachel
Donderdag in Javea, Pego en Villajoyosa
Vrijdag in Moraira, Dénia en Alfàz del Pi
Zaterdag in Benissa en Calpe
Zondag in Albir en Benidorm

Vlooienmarkten

In de regio vindt u verschillende drukbezochte vlooienmarkten. De markt in Jalon is wel een speciale vermelding waard. Dit is een grote gezellige markt en voor de wijnliefhebbers goed te combineren met een bezoek aan de verschillende bodega’s van dit stadje.

Zaterdag in Jalon en Benissa
Zondag in Pedrequer, La Nucia en Teulada

Attractieparken

Er zijn in deze regio diverse attractie, thema en dierenparken. Hieronder treft u er een aantal aan in Benidorm:

Aqualandia:

Waterpretpark met diverse attracties voor verschillende leeftijden. Geopend van april tot november.

Mundomar:

Dierenpark met voornamelijk vogels en dolfijnen. Show met dolfijnen, geschikt voor jong en oud.

Terra Mitica Park:

Themapretpark voorzien van vele grote attracties.

Algar watervallen

Ontdek de Algar watervallen in het schitterende Les Fonts de l’Algar natuurreservaat. Neem een duik in de natuurlijke zwembaden, bewonder de watervallen en geniet van de rustige omgeving. Een zeer geschikte dagactiviteit voor het hele gezin!

Rio Safari Park in Elche

Het Rio Safari park is de beste omgeving voor een dagje uit. Het park is omringd door een palmbomenveld en is het thuis van honderden dieren van over de hele wereld. Er kan dagelijks worden genoten van shows en ontmoetingen met dieren.

Meer weten?

Voor meer informatie over ons appartement of de omgeving kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen of verder rond kijken op onze website!

Back To Top